wrzesień, Robótki ręczne, Hafty

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
�ciegiHafty polskie�WI�TA BNpicasaweb.google.com/pontoscomcarinhoaisab62.fotosik.pl/albumy/150429.htmlpicasaweb.google.com/Lu.bordados/NATAL#picasaweb.google.com/leika.paulo/NatalGrafcosVariadosPEM250Graf#www.vsccs.com/Sample%20Designs/SampleDesigns.htmlmonia0103.fotosik.pl/albumy/413766.htmlartjoasia.fotosik.pl/albumy/532101.htmlpicasaweb.google.com/fotomartaa/BOENARODZENIEHaft#picasaweb.google.com/compartiendografpicasaweb.google.com/puntito887/MINAVIDAD#picasaweb.google.com/pontoscomcarinho/LbumSemTTulo49#picasaweb.google.com/kinia19792/KotkiDimensions#hih-gogo2.mylivepage.com/image/index--PRELICZNIK NOWYCH KOLOR�W ARIADNAaadresy gazety4 kg cukini1 kg marchwi1 kg cebuli1 kg papryki czerwonejZalewa:3/4 szklanki octu3/4 szklanki oleju2 �y�. solili�� laurowyziele angielskieCukini� i marchewk� utzrec na tartce (�e�ki),cebul� pokroi� w kostk�, papryk� pokroi� w paseczki.Wszystkie sk�adniki wymiesza� w du�ej misce, doda� zalewei odstawic na 2 godziny. Po 2 godzinach odla� zalew� i gotowa�warzywa przez 3-4 minuty.Nastepnie w�o�y� sk�adniki do s�oik�w i odwroci�do g�ry dnem.Sa�atka zimowa z cukinii.Sk�adniki:3 kg cukinii1kg cebuli70dkg marchewek1 �y�ka soliZalewa:P�torej szklanki octu 10%6 szkl wody3/4 szkl cukruli�� laurowyziele angielskiegorczycaWykonanie:Cukini� obra� i zetrze� na tarce lub pokroi� w niewielkie s�upki,cebul� pokroi� w pi�rka. Ka�de warzywo w�o�y� do osobnego naczynia,posoli�. Po dw�ch godzinach odcisn��, prze�o�y� do jednego naczynia,doda� marchew start� na grube wi�rki, dobrze wymiesza�. Zala� warzywawrz�c� zalew�.Pasteryzowa� 15 -20 minut.Cukinia Z Patelni, na szybko3-4 z�bki czosnku30 dkg kie�basy1,2 kg cukinii4-5 �y�ek oliwy w razie potrzeby wi�cejs�l, pieprz, sproszkowane chilig�sta kwa�na �mietana, oreganoObra� czosnek posieka� lub przecisn�� przez prask�.Kie�bas� pokr�i� w sko�ne plasterki. Cukinie umy� osuszy� pokroi� w plastry.Na du�ej pateli rozgrza� oliw� i przysma�y� kie�bask�. Wyj��. Na ten sam t�uszczwrzuci� cukinie i mieszajac sma�yc oko�o 10 minut. Pod koniec sma�enia doda� czosnek, doda� kiebas� i na wolnym ogniu dusi� chwil�. Przyprawi� sol� , pieprzem i chili,oregano.doda� kleks �mietany. Podawa� zaraz po zrobieniu.Bardzo dobre z makaronem, albo po prostu z ...... chlebem;)Sa�atka z cukinii4 kg cukinii1 kg marchewki1/2 kg pietruszki1/2 kg cebuliCukinie obra�, odrzuci� mi��sz, poszatkowa� tak jak na mizeri� og�rka.Marchewk�, pietruszk� poszatkowa� na wi�rka, cebul� pokroi�nie za drobno. Po��czy� wszystko razem dodaj�c:1 szklank� oleju1 szklank� octu spirytusowego 10%20 ziaren ziela angielskiego11/2 �y�eczki pieprzu mielonego1 szklank� cukru1 opakowanie gorczycy100 dag soliStarannie wymiesza�, gotowa� 10 minut. Nape�nia� s�oiki do ich 3/4 wysoko�ci,pasteryzowa� 15 - 20 minut. [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • cukierek.xlx.pl
  • © 2009 Po zniszczeniu przeszłości przyszedł czas na budowanie przyszłości. - Ceske - Sjezdovky .cz. Design downloaded from free website templates